KOKMATERIĀLU APSTRĀDE UN PĀRSTRĀDE LATVIJĀ

Viens no vadošajiem uzņēmējdarbības veidiem Latvijā ir ar kokapstrādi un pārstrādi saistīti pakalpojumi. Piemēram, viens no populārākajiem koksnes veidiem ir apaļkoki, dēļ to plašā pielietojuma. Tie var būt ļoti dažādi un kvalitatīvi kokmateriāli ir viena no Latvijas vadošajām eksporta precēm un tiek novērtēti arī vietējā tirgū. Apaļkoka tirdzniecības uzņēmumi parasti iepērk materiālus visā Latvijā, nodrošinot arī visus citus papildus pakalpojumus, kas nepieciešami kokmateriāla pārvadāšanai un uzrādot visus nepieciešamos dokumentus(izvēlies šeit – jumta latas). Apaļkoka cenas ir ļoti dažādas, galvenokārt, balstoties uz sortimenta veida, atrašanās vietas, izmēriem un tamlīdzīgiem rādītājiem. Šādi paši noteikumi ir arī citiem kokmateriālu veidiem.

KĀDI KOKI DER PAPĪRMALKAS IEGŪŠANAI?

Lai ražotu papīru, ir nepieciešama celuloze, kuru, savukārt, iegūst no koksnes jeb papīrmalkas. Papīrmalka ir kokmateriāla veids, ar nedaudz zemākām kvalitātes prasībām, kas ir izmantojams tik pat pilnvērtīgi kā apaļkoki vai citi kokmateriālu veidi. Papīrmalkai izmanto skujkoku un lapu koku galotnes vai tās daļas, kas nav derīgas finierkluču vai zāģbaļķu ieguvei. Priedes, bērzi, apses un egles ir populārākie papīrmalkas ieguves koki. Papīrmalkas garums, visbiežāk, ir 3 metri un diametrs no 6-60 centimetriem. Papīrmalkas cenas ir dažādas un par labāko piedāvājumu vislabāk ir interesēties tieši pie kokrūpniecības uzņēmuma. Mūsdienās vislielāko atbalstu gūst tie uzņēmēji, kuri rūpējas ne tikai paši par savu peļņu, bet arī par apkārtni un apkārtējiem, kas nozīmē atbildīgu rīcību visos pakalpojuma sniegšanas posmos.

KUR INTERESĒTIES PAR DAŽĀDU KOKMATERIĀLU PĀRDOŠANU?

Kokrūpniecības uzņēmumu filiāles ir pieejamas visā Latvijā, galvenokārt, reģionāli. Attiecīgi, ja vēlaties pārdot vai gluži pretēji – iegādāties kokmateriālus, atliek sazināties ar reģiona attiecīgo filiāli un rīkoties. Zem kokrūpniecības uzņēmuma jēdziena slēpjas plašs pakalpojumu klāsts, ne tikai koksnes iepirkšana un eksportēšana, bet arī enerģētiskās koksnes pārstrāde un pat paneļu māju ražošana, montāža un uzstādīšana. Rādītājs, ka eksports notiek uz vidēji 27 dažādām pasaules valstīm, liek secināt, ka modernākās tehnoloģiskās iespējas un mūsdienīga pieeja visiem ražošanas un eksporta posmiem ir devuši pienācīgu rezultātu. Ja uzņēmums vēlas būt konkurētspējīgs tirgū, tad atbildīga pieeja biznesa procesiem un tehniskajiem risinājumiem ir obligāta nepieciešamība.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.