KĀ PAREIZI TAISĪT CV UN MOTIVĀCIJAS VĒSTULES?

Darbs ir vajadzīgs ik vienam un darbu atrast mūsdienās ir ļoti vienkārši, jo vakanču piedāvājums ir proporcionāls pieprasījumam. Ienākumi nepieciešami katram no mums, lai nodrošinātu visu izdevumu segšanu un dzīvotu pienācīgu dzīvi. Prasmīgi sastādīts CV ir pirmais solis uz laba darba atrašanu. Daudzi uzskata, ka CV var sarakstīt jebko un tas arī ir jādara, taču, patiesībā tajā vislabāk norādīt ar vakanci saistītu informāciju. Darba piedāvājumus var meklēt gan pie pašiem darba devējiem, gan internetā, piemēram, populāri ir kļuvis darbiniekus meklēt ar sociālo tīklu palīdzību. Nereti kopā ar CV, darba devēji mēdz lūgt iesūtīt arī motivācijas vēstuli. Tas ir nepieciešams, lai darba devējs varētu pārliecināties par to, vai kandidāts nemelš niekus un atbilst kvalifikācijai, ja darba piedāvājums ir specifiskā nozarē. Atklātība un godīgums ir labs veids kā iegūt topošā darba devēja labvēlību un parādītu sevi labā gaismā. Var uzzināt vairāk uzņēmuma mājaslapā, kā arī zemāk rakstā!

KĀDĒĻ JĀRAKSTA CV UN MOTIVĀCIJAS VĒSTULES VIENKĀRŠĀM DARBA VIETAS VAKANCĒM?

Ir darba piedāvājumi, kuru pieteikums paredz motivācijas vēstuļu pievienošu, taču daudziem nav skaidrs kādēļ. Šādā veidā darba devējs pārliecinās par kandidāta nopietnību darba veikšanas sakarā. Dažādi paraugi kā pareizi aizpildīt dokumentus ir atrodami interneta plašumos, un, kas ir pats labākais, vairākās valodās. Ja tiek izpildīti visi noteikumi, kas minēti darba sludinājumā, tiek palielinātas iespējas tikt uzaicinātam uz pārrunu otro kārtu un sākt darba attiecības.

VAI DARBA VIETU ĀRZEMĒS VAR SAMEKLĒT PAŠA SPĒKIEM?

Populāri ir arī darba piedāvājumi ārzemēs. Cilvēku vēlme piepelnīties, iekrāt un izmēģināt ko jaunu, nav mazinājusies. Par laimi, mūsdienās nav problēmu ar to, kā atrast informāciju par vienu vai otru darba vakanci vai pat darba devēju. Lai izsvērtu visus par un pret sadarbībai, atsauksmes par aģentūru un piedāvātajām vakancēm ir obligāti jāpārbauda. Lielāk daļu formalitāšu, kas saistīta ar dokumentiem, vislabāk ir kārtot aģentūrām, jo katras valsts nodarbinātības noteikumi un likumi ir atšķirīgi. Darbam ārzemēs ir daudz priekšrocību, neskaitot naudu, piemēram, jauni kontakti, pazīšanās, pieredze un draugi.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.