SEPTIĶA UN BIO ATTĪRĪŠANAS IEKĀRTU TĪRĪŠANA UN APKOPE

Visu pievad komunikāciju izbūvēšana no jauna vai tehniskais stāvoklis jau esošajām, ir viena no galvenajām lietām ar ko jātiek skaidrībā plānojot jauna mājokļa celtniecību vai esošā kapitālo renovāciju. Ņemot vērā to, ka visas komunikācijas sākot ar kanalizāciju un beidzot ar elektrību, tiek ieraktas zemē, tad par to funkcionalitāti ir jāpārliecinās laikus, lai pēcāk nerastos lieki izdevumi un problēmas(uzklikšķini šeit – https://www.bio-kanalizacijas.lv/septikis/cenas-un-montaza/). Kanalizācija ir viena no galvenajām komunikācijām, kas jāizbūvē jebkurā mājoklī. Veidu kā novadīt notekūdeņus, netrūkst, atliek vien izvēlēties piemērotāko.

KĀDA NOZĪME IR GRUNTSŪDEŅIEM UN PAŠVALDĪBAI KANALIZĀCIJAS SISTĒMAS VEIDOŠANĀ?

Septiķis, bioloģiskās attīrīšanas iekārtas un pilsētas centralizētā kanalizācijas sistēma ir opcijas, kas pieejamas tiem, kuriem būvējot māju, nepieciešams izbūvēt arī bio kanalizāciju. Laba izvēle būs bioloģiskā attīrīšanas iekārta, kuras darbības rezultāts rada ilgi darbojošos risinājumu. Pārstrādāto ūdeni ir iespējams izmantot dārza laistīšanai vai citiem tamlīdzīgiem darbiem. Arī tā tīrīšana neprasa lielu uzmanību, taču tai nepieciešams elektrības pieslēgums, kura patēriņš nav lielāks kā ledusskapim. Septiķa ierakšana zemē nozīmē divu vai trīs tvertņu uzstādīšanu, kurā ūdens tiek atdalīts no tā satura. Septiķa attīrīto ūdeni nedrīkst lietot atkārtoti un asenizācijas pakalpojumu sniedzēji septiķa nogulsnes divas reizes gadā izsūknē.

SEPTIĶU TĪRĪŠANAS PAKALPOJUMI

Pašvaldības noteikumi nosaka to, kādu attīrīšanas iekārtu ir iespējams izmantot. Ja 200 metru attālumā no būvobjekta atrodas centralizētais kanalizācijas vads, ir iespējams pieslēgties tam. Izmaksas, kā jau visos gadījumos, nosaka dažādi faktori, tostarp tas, kas veiks darbus, kādi materiāli nepieciešami, un tamlīdzīgi. Ja tomēr centralizētajam kanalizācijas vadam nav iespējas pieslēgties, tālākās darbības nosaka gruntsūdeņu stāvoklis īpašumā un apkārtnē. Neliela izmēra privātmājā vai vasarnīcā kā risinājumu var apsvērt septiķi, kas periodiski ir jāizsūknē, lai nepiesārņotu dabu. Lielākai mājai, kuru apdzīvo vairāk cilvēku, labs risinājums ir bioloģiskā attīrīšanas iekārta, kur pārstrādāto ūdeni var izlietot saimniecībā, tādējādi ietaupot arī šādā veidā.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.