Kvalitatīvas auto riepas Rīgā un arī visā Latvijā

Ikviens ir informēts, ka visbiežāk riepu maiņa tiek veikta 2 reizes gada laikā – pavasarī un arī rudenī. Visbiežāk tieši ar šādām zināšanām viss arī beidzas, reti kurš tad auto īpašnieks zinās nianses, ar ko auto riepas atšķiras un kam vērst pastiprinātu uzmanību, kad tiek izvēlētas, piemēram, vasaras riepas. Diezgan daudziem cilvēkiem patīk tā sauktās vissezonas riepas, tā kā ir kļūdīgs priekšstats, kad, uzliekot tādas auto riepas, visas problēmas var risināt vienā rāvienā. Bet jebkuram šoferim ir nozīmīgi izprast, kad riepu maiņa savam auto tiešām ir nopietni jāuztver. No auto riepu veida būs atkarīgs ne tikai tas, cik skaļi būs salonā, kad braucat, taču arī tas, ka auto saķeras ar ceļu un pati brauksanas ērtība!

Auto riepu parametri, ko tad jāievēro pirms pirkšanas

Braukšanas drošību nosaka vairāki faktori. Kā viens no galvenajiem būs pārdomāta auto riepu atlase. Priekš tam, lai nopirktu auto riepas, kas var nodrošināt labu saķeri ar ceļa segumu, sakumā būtu jānosaka to atbilstība sezonai. Konkrēti vasaras riepas būs paredzētas braukšanai temperatūrā no +7 grādiem pēc celsija. Tādas ir taisītas tieši no cietiem maisījumiem, tāpēc tās izceļas ar diezgan augstu izturību pret nodilumu un vēl drošu auto vadīšanu. Tomēr zemā temperatūrā šādi modeļi paliek pārāk stīvi un nenodrošina labu saķeri ar ceļa segumu. Protams, ka ilink ziemas riepas jau ir izgatavotas no mīkstiem maisījumiem, līdz ar to šādas riepas notur braukšanas drošību zemās temperatūrās. Šādu riepu protektors visbiežāk būs aprīkotas ar dzelzs radzēm, kuras palielina drošības līmeni, braucot pa sniegu un ledu. Un jau vissezonas auto riepas jau ir it kā kompromisa variants, kas drošības ziņā nav tik labas, salīdzinot ar tām riepām, kas atbilstošajai sezonai paredzētās. Tās būtu atbilstošas tām valstīm, kur ziemā gaisa temperatūra nav tik ļoti maza.
Kā vēl viens nozīmīgs faktors ir riepu protektora zīmējums. Auto riepas ar rakstu bez virziena ir vislētākās, tādēļ tās ir samērā populāras, lai gan viņas nenodrošina augstu drošības pakāpi. Braukšanai pa dubļainiem ceļiem būs piemēroti modeļi jau ar noteikta virziena zīmējumu, kas ļauj novirzīt netīrumus no riteņu apakšas. Labāku saķeri, sevišķi nestabilos laikapstākļos, sekmē auto riepas jau ar asimetrisku zīmējumu, kas var palielināt automašīnas manevrēšanu. Ieteicams atcerēties, kad cena ir nozīmīgs moments. Pērkot diezgan lētas riepas, tiek taupīts uz Jūsu pašu drošības. Tāpēc labāk būtu izvēlēties kādu tieši vidējā segmenta produktu. Ja nemaz nav saprotams, kādas tad tieši riepas izvēlēties, labāk būtu lūgt palīdzību konkrēti pie nozares speciālistiem, piem., jebkāda riepu noliktava strādā ar speciālistiem.

Kur sameklēt riepas Rīgā?

Kad tiek meklētas auto riepas Rīgā vai citviet Latvijas teritorijā, visi pašu meklēšanu sākam tiešsaistē. Tādēļ moderns riepu serviss bez šaubām ir jau ar mājas lapu. Riepu maiņa parasti tiek īstenota 2 reizes gadā, būtu izcili, kad ir uz vietas arī riepu noliktava, kur turēt Jūsu auto riepas līdz pienāk brīdis tās mainīt. Svarīgi, kad servisa piedāvājuma klāstā ir ne vienīgi riepas, bet riepu diski, kā arī var tikt sniegti dažādu veidu pakalpojumi, kā piemēram, riepu montāža. Būtisks apstāklis, ja būs iegādātas pavisam jaunas riepas vai arī mainītas uz Jūsu konkrētajai sezonai piemērotajām, ir vēl riepu balansēšana, tā kā pretējā gadījumā varētu nebūt tik droši braukt. Vienmēr izpētiet klientu atsauksmes, mūsdienās online vidē iespējams atrast visu, kas piemēram priekš Jums ļaus sameklēt labāko riepu garāžu. Būtiski jau ir profesionāli darbinieki, kas kā mainīs Jums riepas, gan arī ieteiks vislabākos riepu variantus.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.