SADARBOŠANĀS OPCIJAS AR PARĀDU PIEDZĪŠANAS FIRMĀM

Latvijā parādu piedziņas firmas nodarbojas ar parādu atgūšanu kreditoru labā. Par saistību izpildi ir iespējams saņemt juridisku konsultāciju, lai vienotos par piemērotāko risinājumu. Parādniekiem ir pieejamas dažādas parādu atmaksas formas, jo viss parāda atgūšanas process notiek likuma ietvaros. Populārākie veidi tam, kā darbojas parādu piedziņas firmas, ir inkaso un cesijas līgumi.

Par parāda esamību un atmaksas iespējām parādniekam tiek nosūtīta vēstule. Parādniekam ir 21 diena laika, lai lēmuma apstrīdēšanai. Parādu vienmēr ir iespējams nomaksāt pa daļām, tādēļ nevajag bīties no piedziņas uzņēmumiem, bet sadarboties ar tiem.

KAM VAR IZMANTOT PARĀDU PIEDZĪŠANAS PAKALPOJUMUS?

Parādu piedziņa, kas notiek ārpus tiesas juridiskajos procesos ir viens no populārākajiem veidiem parāda atgūšanai. Ir dažādi veidi, kā šeit var veidoties parāds un viens no populārākajiem ir neatmaksātas kredītsaistības, taču tas var notikt neapmaksātu rēķinu vai uz nomaksas pirktu preču maksājumu grafika neievērošanas gadījumos. Parādu piedziņas pakalpojumi pieejami gan juridiskām, gan fiziskām personām, attiecīgi arī parādu atgūšana darbojas līdzīgā virzienā – parādu var atgūt gan no fiziskas, gan juridiskas personas. Ja netiek pildītas saistības, tad parādnieks tiek ievietots melnajā sarakstā un tiek liegta aizdevumu saņemšana, var būt problēmas ar pakalpojumu saņemšanu un preču iegādi uz nomaksu.

PARĀDA ATGŪŠANAS NORISE

Populārākais veids, kā tiek panākta aizdevumu apmaksa ir ar ārpus tiesas atgūšanas starpniecību. Cesija, jeb parāda pirkšana ir vēl viens veids kā parādu piedziņas firmas kārto parādu atgūšanas procesus. Tas ir visplašāk pielietots reizēs, kad tiek paredzētas problēmas ar parāda atgūšanu. Kredīta cesija nozīmē kredīta pārdošanu piedziņas uzņēmumam, kas palīdz izvairīties no nepatīkamiem, finansiāliem pārsteigumiem, kas rodas sakarā ar parāda neatmaksāšanu. Šie pakalpojumi pieejami arī ārpus Latvijas. Viss parāda atgūšanas process tiek uzraudzīts no parāda atgūšanas uzņēmuma puses, piemēram, sākot ar informatīvas vēstules sagatavošanu un izsūtīšanu un zvanu veikšanu, kā arī maksājumu uzraudzīšanu. Nokārtotas parādsaistības atvieglo dzīvi vairākos veidos, piemēram, iespējams saņemt aizdevumu steidzamās situācijās vai iegādāies kādu preci uz nomaksu, tādēļ veiksmīga sadarbība ar parādu piedzinējiem ir veiksmes atslēga.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.