DAŽĀDI ZIEMASSVĒTKU PANTIŅI INTERNETĀ

Būs grūti atrast kādu, kurš negaidītu Ziemassvētkus neatkarīgi no viņu vecuma. Neatņemama Ziemassvētku tradīcija ir pantiņu skaitīšana un dāvanu saņemšana. Kurš gan nezina dzejolīti par pīrāgu, kuram apdega abi gali. Ir dažādas svētku dzejolīšu apgūšanas iespējas – neskaitot skolu, radus un draugus, pantiņus var atrast internetā. Galvenokārt, tiek izmantots interneta meklētājs un dažādas speciālas apsveikumu un dzejolīšu publicēšanas vietnes. Internets ir kļuvis par sabiedroto ikdienā. Vakara gaidītākā daļa noteikti ir dāvanu saņemšana, kas īpašu prieku rada bērnos.

Nopietni pantiņi Ziemassvētkos šeit – https://labadavana.lv/apsveikumi/svetki/ziemassvetki/nopietni/

KĀDAS DĀVANAS IZVĒLĒTIES ZIEMASSVĒTKOS DRAUGIEM?

Dāvanas nekad nav bijis noteicošais svētku svinēšanas iemesls, jo kopā būšana un jauku atmiņu veidošana sniedz daudz lielāku gandarījumu kā taustāmas mantas. Ziemassvētkos vienmēr tiek piekoptas dažādas tradīcijas – citas tikai ģimenei raksturīgas, savukārt citi atkal izvēlas dažādu citu tautu paražas. Ziemassvētku laikā cilvēki kļūst saticīgāki, labestīgāki un iegrimst pārdomās par to, ka aizvadīts vēl viens gads un kas tajā ir mainījies salīdzinoši ar iepriekšējo. Nenoliedzami cilvēki izvēlas dāvināt lietas ar nozīmi, nevis paķert pirmo, ko ierauga veikala plauktā. Arī nelielas dāvaniņas vienmēr liks pasmaidīt. Ziemassvētku vakaru dažādos dažādi pantiņi un novēlējum, kas šo laiku veidos īpašu.

VAI ZIEMASSVĒTKUS VISUR SVIN VIENĀ LAIKĀ?

Ziemassvētku svinēšanas tradīcijas visā pasaulē mēdz atšķirties. Pareizticīgie Ziemassvētkus svin 7. janvārī, kas pierāda to, ka dažādas ir ne tikai tradīcijas, bet arī svētku gaidīšanas laiks. 15.gadsimtā esošās baznīcas kalendāra maiņas rezultātā, Austrumu baznīca palika pie Juliāna kalendāra, kamēr lielākā daļa pasaules sāka izmantot Gregoriāņu kalendāru. Ziemassvētku gaidīšanas laiks daudziem asociējas arī ar gavēni, turklāt, ar vien biežāk arī Latvijā varam novērot citām valstīm tradicionālas paražas, ko piekopj Ziemassvētku laikā. Par spīti tam, svētku nozīme ir un būs nemainīga – pavadīt laiku un iegūt siltas emocijas ar sev tuviem cilvēkiem. Arī daudzi Latvijas iedzīvotāji izvēlas piekopt savas tradīcijas svētku sagaidīšanai.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.