Varbūtība izlīdzēt citiem – labdarīgs atbalsts

Pie mums cilvēki visbiežāk novirza naudas līdzekļus kā arī dažādas lietas, piemēram, apavus un apģērbu. Tagad eksistē diezgan daudzas organizācijas, kuras palīdz īstenot dažāda tipa finansiālu atbalstu, tādā veidā cilvēkiem pašiem nemaz nav jāatrod konkrēti tie, kam tad nepieciešama palīdzība, to jau izdarīs šāda iestāde. Latvijas teritorijā ziedo ne tikai fiziskas personas, taču arī daudzi uzņēmēji un iespaidīgas kompānijas sniedz savu ieguldījumu ziedošanas procesos. Kā tiek īstenots ziedošanas process mūsu valstī? Ko tad dara labdarības fonds Latvijā? Pilnīgi visu par ziedošanu vai arī palīdzības realizēšanu Latvijas teritorijā var uzzināt šeit.

Cilvēku kā arī sabiedrisku organizāciju labdarība

Šodien palīdzība jau var izpausties dažnedažādos veidos. Iedzīvotāji sniedz atbalstu ar apģērbu, ēdienu, reālu naudu un pat savu darbu. Sākoties karam Ukrainā, cilvēki aktīvi sniedza atbalstu gan, mēģinot atbalstīt Ukrainas iedzīvotājus, kā arī militārajām vajadzībām. Runājot par labdarību, jebkurš labdarības fonds Latvijā tiek pārraudzīts un tieši tas atskaitās par pašu darbību un vēl palīdzības novirzīšanu. Protams ir fondi un organizācijas, kurās cilvēki var iemaksāt paši naudas summu, tādā veidā nodrošinot palīdzību, kādam tieši izvēlētajam mērķim. Bez tā pastāv pat tādi fondi, kas strādā, pateicoties bagātu cilvēku sponsorēšanai, piemēram, P.Avena fonds. Šis fonds jau izceļas ar dažādiem projektiem, kā piemēram, atbalsts medicīnai, zinātnei un, protams, atbalsts bērniem. Būtisku pienesumu Pētera Avena fonds jau ir ienesis kultūras attīstībā, kā kāds no projektiem jau bija Rīga Jūrmala festivāls, kas varēja izcelties jau ar klasiskās mūzikas izpildītājiem.

Kurās organizācijās varētu ziedot?

Visi zinām, kā mūsu valsts iemītnieki ziedoja Ukrainas cilvēkiem, sniedzot atbalstu tiem kara darbības periodā. Taču kā strādā mūsu ziedojumu iestādes? Bez tādiem lieliem projektiem, kā “Eņģeli pār Latviju”, mums ir ļoti dažādas labdarības organizācijas, kurās cilvēki var ziedot un no kurienes palīdzība tik tiešām tiks virzīta palīdzības lūdzējiem. Bet pirms novirzīt ziedojumus, vienmēr vajag pārliecināties, kad konkrētā iestāde vai arī labdarības fonds tiešām realizē palīdzību. Standartā labdarības fonds Latvijā ir iestāde, kura sniedz atbalstu ne no saziedotiem naudas līdzekļiem, bet tieši no tā dibinātāju ieguldījumiem. Piemēram, P.Avena labdarības fonds, no kā līdzekļiem bija sniegts atbalsts medicīnai, bērniem un kultūrai. Savukārt, tieši šī fonda veidotājs Avena kungs kopā ar Fridmani ir saziedojuši Ukrainas valstij 150 miljonus eiro un apņemas palielināt Alfa Bank Ukraina kapitālu tieši par 1 miljardu dolāru. Kā tas jau ir redzams iespējas saziedot ir daudzas un arī dažnedažādas, ir vienīgi jāpārbauda, lai ziedojumu vākšanas vieta ir uzticama un pārbaudīta.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.