Kā pasargāt savu māju vai arī dzīvokli?

Kārdinājums iegūt ātru naudu visu laiku bija piesaistījis noteiktu cilvēku grupu. Vēlme pēc iespējas ātrāk kļūt turīgam kopā ar negribēšanu panākt materiālo labklājību ar darbu un neatlaidību, šāda veida cilvēkus stumj uz noziegumu – ielaušanos cita īpašumā. Laikam ejot zādzību skaits vienīgi pieaug. Tas liek citiem iedzīvotājiem izvēlēties atbildīgāku pieeju mājas drošības nodrošināšanas procesā, kad var būt skatīti dažnedāžādi drošības risinājumi. Un patlaban bieži vien tā nebūs vienīgi signalizācijas uzstādīšana, ko tad satur tehniskā apsardze, bet reizēm arī fiziskā apsardze, pie īpaši svarīgiem objektiem.

Ar ko gan atšķiras savā starpā atšķirīgi drošības risinājumu varianti?

Pētot, kādi tad eksistē drošības risinājumi, mājokļa aizsardzībai, var redzēt, ka tieši šo ir diezgan liels skaits. Ikviens var pats sev uzstādīt drošības sistēmu vai griezties jau pie ekspertiem. Pamata atšķirība būs tajā, ka, vēršoties kompānijā, var būt pārliecinātiem, ka ielaušanās gadījumā sekos momentāla reakcija un dienests dosies uz apsargājamo objektu. Otrajā variantā būs pašiem jāseko līdzi un vajadzības gadījumā jāsauc policija. Aizsardzības veidi tiek iedalīti – tehniskā, fiziskā apsardze, inženiertehniskā un apvienotā jeb kombinētā apsardze.
Fiziskā apsardze – ikviens no mums ir redzējis apsargus tirdzniecības vietās un kāda stāvlaukuma sargu, to arī sauc par fizisku apsardzi. Visbiežāk fiziskā apsardze ir izmantota laikā, kad būs svarīga sardze kādā sabiedriskā pasākumā, vai arī jātransportē kāda dārga lieta, gan arī īpašuma aizsardzība. Izvēloties servisu tikai no uzticamas kompānijas būs droši, tā kā tiem uzņēmumiem standartā pastāv visi tie sertifikāti, kā arī garantijas. Bet pastāv iespēja, kad tiek piemeklēti citi drošības risinājumi, piemēram, sargs, ko tad var mēģināt noalgot un kas sargās īpašumu. Bet šajā variantā ir salīdzinoši neskaidras garantijas.
Kā vēl viens variants, kuru nodrošina licencēti uzņēmumi ir tehniskā apsardze, kas ir tiešām diezgan drošs un uzticams variants. Tādā gadījumā tiek veikta signalizācijas uzstādīšana Jūsu mājās no kuras signāls vai pat video nonāk uz “pulti” sargiem, kas visu diennakti novēro objektus. Tādā veidā pie Jums uz mājām dodās ātrās reaģēšanas dienests un arī izskaidro Jums visu situāciju. Nenoliedzami, var jau arī pats klients uzstādīt signalizāciju uz savām viedierīcēm, bet bez šaubām speciālisti to visu paveiks ātrāk.
Pēdējie 2 varianti ir inženiertehniskais variants un kombinētais, kur kombinētais ir skaidrs, kas ir – daudzu variantu savienojums, atrodot labāko kombināciju. Savukārt, inženiertehniskais variants būs tas, kad ir izmantoti, piem., dzelzs režģi vai metāla žalūzijas, kā veikalos uz ielas. Taču tas nevar nodrošināt pilnīgu aizsardzību, kaut gan nenoliedzami aizturēs iebrucēju uz ilgu laiku.

Pie kā pastāv kvalitatīvākie apsardze varianti?

Biznesmeņi ar pieredzi, kas jau sadarbojas kopā ar dažādām apsardzes kompānijām, uzsver, kam jāvērš pastiprināta uzmanība, izvēloties šāda tipa uzņēmumu:
1) Pieredze. Nepastrīdami svarīgs moments, jo bez šaubām darba pieredze parādās profesionālajā izaugsmē un pieredzējuši uzņēmumi savas darbības laikā daudz palielina savas iespējas.
2) Klienti. Labs apsardzes uzņēmums izceļas tieši ar lielu klientu daudzumu, un svarīgi ir tieši pastavīgie klienti.
3) Darbinieki. Sargājot daudzus objektus un personas, ir vajadzīgs ne tikai ievērojams darbinieku daudzums, bet, protams, arī sakomplektētas ātrās reaģēšanas komandas, kas ir un būs gatavas izbraukt jau pēc pirmās trauksmes jebkurā laikā.
4) “Pults” tehniskā apsardze. Tas ir viens no aspektiem, kurš atšķir no citām labu apsardzes firmu. Šāds drošības panelis ļauj uztvert trauksmes signālu pat tad, kad objektā nav īpašnieku, un trauksme tiek iedarbināta.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.