Cik svarīgi ir visu redzēt skaidri? Kādas tad kontaktlēcas pērkat Jūs?

Mūsu laikmetā lēcas acīm tomēr ir tāda veida masveida produkts, ar ko jau nevar izbrīnīt. Lēcas jau ir kļuvušas tieši par katras dienas sastāvdaļu bez kuras mēs nevaram iedomāties savu dzīvi. Kādā veidā parādījās kontaktlēcas?Vai spējat iedomāties, taču pirmais, kas tad pieskarās šai tēmai, tiešām ir slavenais Leonardo da Vinči un šis notikums ir aprakstīts grāmatā Acu kods un datēts ar 1508.gadu. Tieši Leonardo radīja šodienas lēcas darbošanās plānu. Bet izcelt, kad konkrēti viņš ir lēcas radītājs nemaz nevar. Taču to attiecināt uz sekotājiem var, piem., nemaz nevar aizmirst filozofu, fiziķi R.Dekartu. 1632. gadā viņš uz acīm uzlika stikla trauku, kurš bija pilns ar ūdeni, jo tieši tā Da Vinči skaidroja lēcas darbību. Taču diemžēl valkāt šīs kontaktlēcas acīm nebija īstenojams.

Pēc vēl 200 gadiem britu fiziķis un astronoms Džons Heršels arī pievērsās pie kontaktlēcām. Tieši viņš bija tas, kurš savos rakstos aprakstīja, kā tad izskatās īstas un protams, arī korektās kontaktlēcas.

Kas tad radīja pirmās stikla lēcas? Tas bija stiklinieks Frīdrihs Müllers, un šis neaizmirstamais notikums oftalmoloģijā bija 1888. gadā. Tā galvenā doma nemaz nebija izveidot kontaktlēcas. Viņš vienīgi mēģināja palīdzēt savam draugam saredzēt apkārtējo pasauli košās krāsās.

Un, protams, šobrīd, pateicoties visiem minētajiem cilvēkiem, mēs visi varam izmest neērtās brilles un pasūtīt sev lēcas internetā un parastajā optikas salonā. Bez šaubām, var arī nēsāt brilles datoram, taču gadās situācijas dzīvē, kad ērtāk būs konkrēti kontaktlēcas. Kā īsti atrast šī veida produkciju?

Lēcu tipi un kontaktlēcas interneta veikals – kādā veidā sameklēt un kā var pasūtīt?

Visas kontaktlēcas internetā vai optikā tiks dalītas dažādos veidos, tipos atkarībā no to mērķa, materiāla, nēsāšanas režīma kā arī maiņas perioda. Tas ietekmē ne vien Jūsu izvēli, bet, protams, arī jebkuras lēcas cena būs atkarīga no šiem faktoriem.

Lēcas acīm pēc to materiāla var tikt dalītas cietajās un mīkstās lēcās. Cietās var kā būt gaisa caurlaidīgas, tā arī nē. Bet mīkstās lēcas ir visbiežāk sastopamas mūsdienu lietotāju vidū, šīs kontaktlēcas parasti tiek izgatavotas no hidrogēla vai silikona hidrogēla.

Pēc valkāšanas veida, lēcas acīm var arī dalīt kā viendienas, kuras tiek izņemtas vakarā, elastīga tipa, kuras izņem pēc dažām dienām, ilgstošas un nepārtrauktas, kuras tiek valkātas līdz pat trīsdesmit dienām.

Kontaktlēcas iespējams grupēt pēc no nomaiņas perioda: tradicionālās kontaktlēcas ar kalpošanas laiku no 6 mēnešiem līdz 1 gadam. Lēcas ar plānveida maiņu – 1 dienas, divu nedēļu, 1 mēneša lēcas. Bez šaubām, viendienas lēcas cena jau būs lielāka ilgtermiņā nekā, ka piemēram, 30 dienu. Tajā pat brīdī vienas dienas kontaktlēcas ir domātas ļoti jūtīgām acīm.

Pēc krāsas kontaktlēcas interneta veikals kā var nodrošināt gan bezkrāsainas, gan tonētas, gan ir tādas kur krāsu palete ir milzīga un būtiski var izmainīt klienta acu krāsu. Lēcas, kuras paredzētas tikai acu krāsas maiņai, var ražot ar nulles dioptriju.

Kā var redzēt kontaktlēcas internetā vai optikā ir diezgan dažādas, būs sākumā tikai jāatrod savs variants!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.