Grīdas segumi un to atlases nosacījumi

Remontējot dzīvokli mēs atnākam pie jautājuma, kādi tad grīdas segumi būs labākā izvēlēšanās. Salīdzinam visus veidus, meklējam labāko līdz atrodam to īsto. Mūsdienu grīdas tik tiešām ir ļoti dažāda tipa. Izvēlēšanās jau ir atkarīga no kopējā interjera risinājuma, no uzlikšanas iespējām kā arī istabas funkcionālajām īpašībām.

Kas tad vislabāks – parkets vai lamināta grīdlīstes?

Mūsdienīgi grīdas segumi ir lielā dažādībā, bet visbiežāk segumu izvēle ir starp fližu grīdu, parketa dēli un laminata grīdlīstēm. Par flīzēm ir skaidrs, taču kā var izprast, kas tad jau ir labāks parkets vai lamināts? Jo sākumā liekas, ka šie segumi jau ir tik līdzīgi. Lamināts var izcelties ar daudzām priekšrocībām, kā galvenās ir lamināta cena un arī uzstādīšana. Visiem tad ir saprotams, ka ne vien lamināta ieklāšana, bet arī demontēšana ir tik vienkārša, ka to var paveikt pašiem. Šī veida grīdas dēļi neizdeg saulē un to virsma būs anti statistiska, neizsauc alerģiju kā arī neietekmē veselību.

Vairāk lasi – https://gridasstils.lv/kategorija/aksesuari/

Šobrīd ražotais lamināts var izcelties ar dabai draudzīgiem materiāliem, bet to izgatavojot tiek taupīti dabas resursi. Kā lielākais lamināta grīdlīstes mīnus jau būs tas moments, kad viņu nebūs iespējams atjaunot. Jebkuram no mums zināms, ka pats lamināts izberžas laikam ejot, diemžēl tas tad ir pilnība jāmaina. Visizturīgākais lamināts ir 33 klases, kas var kalpot līdz pat divdesmit gadiem, taču tagad parasti ir likts 32 klases lamināts.

Parkets jau var izcelties ar daudzām labām īpašībām – ugunsizturība un karstumizturība, absorbē skaņu, droša izmantošana, izturība un higiēniskums. Parketa grīdas dēļi jau ir izgatavoti no īsta koka, kas, savukārt, padara šo materiālu dārgu, no šī arī radās stereotips, ka parketa cena ir pārāk augsta, lai to pirktu. Bet ir arī demokrātiskāks variants un tas ir trīsslāņu parkets. Pamatā ir trīs parketa tipi – masīvais, divslāņu un trīsslāņu parkets, visaugstākā parketa cena ir masīvajam veidam. Bez tā ir jāpievērš vērība tam, vai, piemēram, parkets ir nevainojamas formas. Priekš tam, lai pārbaudītu grīdlīstes ģeometriju, parketa dēļi ir jāsaliek kopā. Labi apdares materiāli būs bez spraugām. Parasti, ja ir izvēlēts parkets, tiek izmantots mitruma mērītājs, kur parketa mitruma koeficientam jābūt 9% robežās.

Brīdī, kad tiek meklēts labākais parketa centrs, vispirms apskatiet rekomendācijas un tad droši konsultējaties ar pārdevējiem. Bieži vien tajā pat vietā tiek pārdots arī lamināts, taču vērsiet īpašu uzmanību, kad biežāk tas laminats akcija kuram ir atbilst 32 klasei. Izziniet visas nianses par ieklāšanas tehniku, taču attiecībā uz parketu, uzticiet to lietu profesionālim.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.