Celtniecības procesa drošības komponente ir un būs sastatnes un alumīnija torņi

Sastatnes ir visizplatītākais celtniecības darbu rīks, kas ir izmantots jau kopš ļoti seniem laikiem. Alumīnija torņi vai sastatnes tomēr ir vajadzīgas āra darbiem: fasādes un vēl mūra darbiem, kas tiek realizēti līdz pat 100 m augstumā. Pašas konstrukcijas pamatā sastāv no tādām caurulēm, kas gareniski un šķērsām savienotas kopā, pie tam tās ir ar stabilu un stingru formu. Interesanti, ka tieši sastatņu projekti ir lietoti ne vien būvniecībā, bet arī kā skatītāju tribīnes vai darba platformas. Un ir skaidrs, kad, izvēloties tāda tipa pakalpojumu, piemēram, kā sastatņu noma cena ir atkarīga no tā, cik sarežģītas konstrukcijas būs izmantotas. Protams, ka šodien stalažu noma protams ir ļoti populārs pakalpojums, kā arī ir ļoti parocīgi, kad šis pats uzņēmums, kas piedāvā nomu, piedāvā arī tāda veida pakalpojumus, kā stalažu montāža, pie tam tiek piedāvāts arī sastatņu transports. Bez tam šo uzņēmumu piedāvājumā jau ir viss nepieciešamais sastatņu aprīkojums, sākot ar tādu lietu kā stalažu siets un beidzot pat ar tādu sīkumu, kā sastatņu piederumi.

Kāds tad sastatņu aprīkojums būtu vajadzīgs celtniecības darbos?

Pašas sastatnes pēc izmantošanas mērķa var sortēt transportējamās un tādās, kas tiek novietotas cieši klāt pie objekta. Pārvietojamās sastatnes parasti tiek dēvētas par torņiem. Vislabākie protams būtu alumīnija torņi, jo tie ir viegli kā transportējami, gan arī uzstādami. Turklāt alumīnija torņu noma tiešām ir populārs pakalpojuma veids. Tad, kad tiek īstenota sastatņu projektēšana ir jāsaprot, vai ir vajadzīgas fasādes vai arī modulārās stalažas. Fasādes sastatnes noma būs pieprasīta, kad tiek strādāts pie celtnes ārējām sienām. Vienkārša sastatņu montāža, augsta stabilitāte un protams drošība sniedz iespēju tos izmantot jebkādiem fasādes darbiem. Turpretim modulāro sastatnes noma tiks izvēlēta, ja nepieciešams īstenot darba uzdevumus pie celtnēm ar nestandarta formām, darbiem iekšpusē lielā augstumā, piemēram, kādai ēkas daļai uc. Un dažādi sastatņu piederumi, tādi kā stiprinājuma enkuri, vajadzīgi īpaši piemēroti atsevišķam projektam un sastatnēm.

Sastatnes un alumīnija torņi, kurā vietā labāk būtu pasūtīt

Sastatņu noma tomēr ir diezgan īpašs pakalpojuma veids, kā arī nav tik liels skaits uzņēmumu, kur pakalpojumu piedāvājumā eksistē tāda veida piedāvājums. Bet ir pāris lietas, kam tiešām būtu jāpievērš vērība un par ko vajadzētu uzzināt vairāk pirms dot priekšroku kādai vietai, kurā būs pasūtīta sastatņu noma vai alumīnija torņu noma. Protams jau ir svarīga atbilstība Eiropas standartiem, tādējādi sastatņu risinājumi ir stabili kā arī uzticību veicinoši. Bez tam sastatņu projektēšana īstenota ir atbilstoši ne tikai mūsu valsts likumiem, bet, protams, arī ES prasībām. Ne mazāk svarīgs ir pakalpojumu piedāvājums, jo jebkam būs būtiski, kad salonā, kur tiek piedāvāta sastatnes noma, var tikt piedāvāts arī stalažu transports, priekš tam, lai atvestu tos uz objektu. Protams jau ir tādi, kuri varētu uzstādīt tās konstrukcijas elementus saviem spēkiem, bet vislabāk, kad iznomātāja pakalpojumos būtu iekļauta arī pati sastatņu montāža. Un protams, tad, kad tiks meklēta sastatņu noma cena ir arī ļoti nozīmīgs moments, tai vajadzētu būt pieņemamai.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.