Jumta konstrukcija saskaņā ar mūsdienu tendencēm

Jumts un paša jumta konstrukcija ieņem būtisku vietu ēkas būvniecības budžeta skaitīšanā, jo to var to varētu būvēt dažādu pie tam var tikt izvēlētas arī koka kopnes kā dizaina elements. Dažādie jumta konstrukcijas veidi var tik ļoti atšķirties savā starpā, ka ietekmē izmaksas, kas var būt {kā pieņemamas kā atbilstoša}, kā arī tieši pretēji – ļoti augstas. Jumta segums kā arī tā slīpuma leņķis ietekmē arī bēniņu iekārtošanas iespējas, kā arī izveido visas mājas izskatu. Turklāt nemaz nedrīkst aizmirst, ka arī jumta siltināšana spēlē svarīgu lomu visā celtniecības procesa īstenošanā.

Plakanais vai varbūt slīps, kāds tieši mājas jumts ir piemērots Jums?

Kad tiek plānota mājokļa būvniecība un tās projekts, sākumā ir jāizplāno dizains, kur tiek iekļauta gan jumta konstrukcija, gan jumta segums unn tā veids. Mūsdienās jumta konstrukcijas veidi eksistē ļoti dažnedāžādi, kur parasti pielieto vienslīpnes un vēl daudzslīpnes jumtus, bet pieprasīti ir arī plakanveida jumti, ko izmanto, kad veido stilīgus četrstūveida mājokļus. Nereti tiek pielietotas koka kopnes, lai padarītu ēkas dizainu interesantāku. Šodien jumta uzstādīšana var būt no dažādiem izejmateriāliem, piemēram, dakstiņu jumts ir ļoti izturīgs un ilggadīgs, bet, piemēram, plakaniem jumtiem vislabākais jumta segums varētu būt bitumena jumts, kura priekšrocība ir ātra ieklāšana un diezgan zemas izmaksas. Taču pirms tiek izvēlēts jumta segums vai jumta konstrukcija, pārunājiet šo ar savu projektētāju.

Jumta kopnes dažādos jumtos

Mājas būvniecībā diezgan bieži tiek izmantotas kopnes vai jumta spāres. Kāds tieši izvēles variants ir vislabākais? Spāru sistēma vai jumta spāres no vienas puses atbalstās uz mauerlatu, bet no otras puses – uz kores siju. Priekš tam, lai spāres sistēma varētu izturēt nepieciešamo slodzi, tām jabūt savā starpā savienotām. Kad tiek palielināta slodze, tās tiek atbalstītas tieši uz statīviem. Savukārt jumta kopnes ir stingrs rāmis, ko izmanto slīpo jumtu veidošanā. Tās galvenā lieta ir sadalīt esošo slodzi uz konstrukcijas sienām, kurai jumts tiek pakļauts. Koka kopnes standartā tiek ražotas no augstas kvalitātes kokmateriāliem, dēļiem vai apaļajiem kokmateriāliem. Jumta kopnes būs izdevīgāks un arī vienkāršāks variants nekā, piemēram, jumta spāres, tāpēc būvniecībā tām dod priekšroku.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.