Gastroenteroloģijas un arī onkoloģijas speciālisti mūsu valstī

Gastroenteroloģija un arī onkoloģija jau ir tāda medicīnas nozare, kas specializējas būtisku veselības problēmu pētīšanā. Gastroenterologs specializējas gremošanas orgānu problēmu diagnosticēšanā un arī ārstēšanā, savukārt onkologi īpaši iedziļinās onkoloģisko veidojumu pētīšanā un ārstēšanā. Šinī rakstā izpētīsim, kad ir būtiska onkologa un gastroenterologa konsultācija un kādi brīdinājuma signāli varētu norādīt uz tiešu vajadzību saņemt ārsta konsultāciju.

Gremošanas problēmas – agrāka konstatēšana un ārstēšana

Gremošanas problēmas var izraisīt diskomfortu un atstāt ietekmi uz ikdienas dzīvi. Ja Jums pastāvīgi ir jebkādas problēmas jau ar kuņģi, zarnām un citām gremošanas sistēmas daļām, tā varētu būt brīdinājuma zīme, ka ir nepieciešama gastroenterologa konsultācija. Bieži jūtamie simptomi ir vēdera sāpes, zarnu traucējumi, slikta dūša vai gremošanas traucējumi pēc ēšanas.

Gastroenterologs sāks pārbaudījumus ar analīzēm un tad USG. Ultrasonogrāfija jeb USG ir neinvazīvs un arī ātrs diagnostikas variants, kas sniedz iespēju tieši vizualizēt kuņģa, zarnu un arī citu orgānu struktūras. Taču vislabākais veids, kā tieši pazīt problēmu ir endoskopija – īpaši, ja ģimenē bija problēmas ar gremošanas sistēmu. Endoskopija tiešām ir inovatīva diagnostikas metode, kura sniedz iespēju precīzi analizēt kuņģa un zarnu traktu(ieskaties vairāk te – https://www.gastrocentrs.lv/). Ar šo metodi speciālisti atklāj kuņģa čūlas, iekaisumus un arī audzējus, var ātri noteikt diagnozi un veikt ārstēšanu, nodrošinot rezultatīvu un arī personalizētu veselības aprūpi. Kad tiek veikts, piemēram, zarnu vēža skrīnings, un tiek atklāts kas nesaprotams, ārstēšanai jau pieslēdzas onkologs.

Mūsu veselība ir mūsu pašu rokās

Gastroenteroloģija kā medicīnas nozare Latvijā piedāvā iespēju iegūt kvalitatīvu aprūpi un arī laicīgu diagnozi saistībā ar gremošanas problēmām. Nedrīkst ignorēt savus simptomus un, ja ir aizdomas tieši par gremošanas traucējumiem, ir jādodas pie gastroenterologa. Agrīna diagnoze un uzsākta ārstēšana var ievērojami uzlabot Jūsu veselību un arī labklājību. Gādājiet par Jūsu organismu un uzturiet dzīves kvalitāti atbilstošā līmenī, sadarbojoties ar prasmīgu un arī sertificētu gastroenterologu. Un vienmēr atceraties, kad tiks meklēta gastroenterologa vai arī onkologa konsultācija, mēs ne tikai saņemam svarīgās medicīniskās zināšanas tieši par savu veselību, bet arī iegūstam apņemšanos rūpēties par savu veselību. Svarīgi – jo ātrāk tiek konstatēta problēma, jo agrāk un pat vieglāk var to atrisināt.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.