LIETO SAULES SARAŽOTO ELEKTRĪBU SAVĀM MĀJĀM

Dzīvot zaļāk nozīmē izmantot un apgūt dažādus līdzekļus un prasmes, kas ļauj ne tikai saudzēt dabu, bet arī ietaupīt, un saules baterijas jeb paneļi, ir viens no veidiem kā to izdarīt. Vislielākais efekts no paneļu uzstādīšanas būs tad, ja tie būs vērsti uz dienvidiem, uz jumta, bet, ja jumts nav opcija, tos uzstāda uz zemes. Saules kolektoru saražoto elektroenerģiju var izmantot gan kā alternatīvo, gan centrālo enerģijas avotu, tādējādi vienalga ietaupot. Kolektoru skaits ietekmē uzkrātās enerģijas daudzumu, turklāt, ieteicams izvēlēties tik daudz paneļu, lai būtu iespējams saražot vidējo gada patēriņa apjomu(vairāk informācijas šeit – https://www.ivsolar.lv/). Obligāti nepieciešams Sadales Tīkla pieslēgums. Saules enerģija tiek uzkrāta arī ēnainā un lietus laikā, tā pat nav jāraizējas par to tīrīšanu – sniegs nokusīs pats un putekļus noskalo lietus. To, cik aptuveni izmaksātu paneļu uzstādīšana jūsu īpašumā, iespējams noskaidrot aprēķina kalkulatoros.

CIK PANEĻUS VISLABĀK UZSTĀDĪT?

Lieliski, ja iespējams izmantot personīgos finanšu līdzekļus izdevumu segšanai, taču liela daļa pakalpojuma sniedzēji sadarbojas ar bankām un kredītiestādēm, lai saules paneļu uzstādīšana būtu pieejama daudz plašākam interesentu lokam. Pirms lēmuma pieņemšanas, katrs var izdarīt nelielus aprēķinus par to, kādas varētu būt aptuvenās uzstādīšanas izmaksas. Vidējais gada elektroenerģijas patēriņš, paneļu skaits, ko nepieciešams uzstādīt un vieta, kurā tiks ierīkoti paneļi, ir tie rādītāji, kas jāņem vērā aprēķinot uzstādīšanas izmaksas. Maldīgi uzskatīt, ka vairāk paneļu kā vajadzīgs ir labāk. Latvijā saules enerģiju ir iespējams izmantot divējādi – uzreiz no sava tīkla, tas būs izdevīgi, ja patēriņš dienā un vasarās ir liels, vai arī izmantot NETO sistēmu, kas nozīmē, ka saražotā enerģija tiek atdota kopējam tīklam un izmantota šādā veidā. Pie esošajām elektroenerģijas izmaksām, tiek lēsts, ka investīcija atmaksāsies vidēji 10 gadu laikā. Cenas par uzstādīšanu svārstās, bet vidēji no 6 – 10 tūkstošiem eiro.

SAULES PANEĻI TAVĀM MĀJĀM DAŽU DIENU LAIKĀ

Protams, visa veida sagatavošanas darbi un montāža, notiek iepriekš apskatot objektu un nosakot individuālus risinājumus. Projekts tiek izveidots pēc apskates. Pašu paneļu uzstādīšana prasa vienu vai divas darba dienas, atkarībā no to skaita. Nevajag aizmirst apmeklēt būvvaldi, lai saskaņotu projektus.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.