ENERGOEFEKTIVITĀTES PIELĀGOŠANAS DARBI MĀJAI VAI DZĪVOKLIM

Visā pasaulē celtniecība, būvniecība un remontdarbi nemēdz apstāties vai stāvēt dīkā. Allaž būs nepieciešamība pēc mūsdienīga mājokļa ne tikai interjerā, bet arī komunikācijās un energoefektivitātē. Tieši energoefektivitāte ir tas jēdziens, kas pēdējos desmit gados kļuvis ļoti populārs daudzu vidū. Palielinoties dažādu pakalpojumu cenām, skaidrs, ka arī maksājumi par apkuri, elektrību un ūdeni kļūst lielāki, tādēļ nepieciešams laikus parūpēties par to, lai mājoklis kļūst energoefektīvs un neprasītu lielus ikmēneša izdevumus(ielūkojies šeit – https://videstehnika.lv). Jebkurš būvmateriālu veikals piedāvā visa veida būvmateriālus siltuma un skaņas izolācijai, kanalizācijas sistēmu izveidei un uzturēšanai, kā arī citus remontdarbiem nepieciešamos materiālus.

KĀ RĪKOTIES, LAI MĀJOKLĪ BŪTU SILTĀK?

Klimats nosaka to, kāda apkures sistēma un namu siltināšanas darbu veikšana būs nepieciešama. Latvijā varam novērot visus 4 gadalaikus, tiesa gan mitrums, auksti vēji, namu tehniskā nolietošanās paredz, ka siltumizolācijas darbu veikšana ir nepieciešamība. Īpaši to var novērot septiņdesmitajos un astoņdesmitajos gados celto mājokļu ekspluatācijā. Regulāri tiek veikti ēku energoefektivitātes celšanas darbi, kas namu mūžu būtiski palielina. Mūsdienās siltināšanai tiek izmantoti dažādi materiāli – gan fibrolīta plāksnes, gan kokšķiedru plāksnes, vates un citi materiāli. Liela loma ir arī mājas apkures sistēmas veidam. Centrālapkure vairāk piederas daudzdzīvokļu namiem, kamēr krāsnis un apkures katli ir atrodami privātmājās. Pareizai materiālu izmantošanai ir liela nozīme. Tā pat nevajadzētu izvēlēties lētāko, bet gan piemērotāko risinājumu siltumizolācijas nodrošināšanai.

SANTEHNIKAS IERĪCES UN PIEDERUMI PAR PIEŅEMAMĀM CENĀM

Svarīgs posms mājokļa celtniecībā ir pareizas kanalizācijas un notekūdeņu apsaimniekošanas sistēmas izbūvē. Ņemot vērā to, ka šīs komunikācijas tiek ieraktas zemē, to remontdarbi vai nomaiņa sagādā liekas galvassāpes un izdevumus. Piemērotas santehnikas preces ir daļa no kvalitatīvas un ilgtspējīgas santehnikas un kanalizācijas sistēmas ekspluatācijas. Arī šeit vēlams ņemt vērā materiālu un pakalpojuma ierīkošanas cenas un kvalitātes balansu. Privātmājām vai mājokļiem ar nelielu dzīvokļu skaitu, nepieciešams izvēlēties piemērotu bioloģiskās attīrīšanas iekārtu vai septiķi.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.