CIK BIEŽI JĀKOPJ KANALIZĀCIJA?

Lai nākotnē nerastos lieki izdevumi un galvassāpes, par visu pievadkomunikāciju tehnisko stāvokli un kvalitāti ir jārūpējas regulāri, pat pirms mājas celšanas. Piemēram, kanalizācijas sistēmas izbūvei ir jābūt nevainojamai, jo tās remontdarbi ir īpaši piņķerīgi, ja nepieciešama problēmu novēršana. Nedrīkst ignorēt pirmos problēmu vēstnešus, jo tas var novērst pie daudz lielākām problēmām. Notekūdeņu apsaimniekošanas sistēmai ir ne tikai loma katra cilvēka veselībai un sanitāru apstākļu nodrošināšanai, bet arī ekoloģiskas vides uzturēšanā. Ikdienā saimniecībā patērēto ūdeni ir jānovada dabai draudzīgā veidā, neradot piesārņojumu un antisanitārus apstākļus. Septiķi vai bio kanalizācija ir alternatīva situācijās, kad pilsētas piedāvātā komunikāciju sistēma ir pārāk tālu, vai pieslēgšanās izmaksas ir pārāk augstas. Pilsētās dzīvojošajiem iespējas noteikti būs plašākas, jo ir jau attīstīts komunikāciju tīkls, taču lauku rajonos ar to ir mazliet sarežģītāk. Var uzzināt vairāk uzņēmuma mājaslapā, kā arī zemāk rakstā!

KĀDA NOZĪME IR GRUNTSŪDEŅIEM UN PAŠVALDĪBAI KANALIZĀCIJAS SISTĒMAS IZVEIDĒ?

Septiķis, bioloģiskās attīrīšanas iekārtas un pilsētas centralizētā kanalizācijas sistēma ir opcijas, kas pieejamas tiem, kuriem būvējot māju, nepieciešams izbūvēt arī bio kanalizāciju. Laba izvēle būs bioloģiskā attīrīšanas iekārta, kuras darbības rezultāts rada ilgi darbojošos risinājumu. Pārstrādāto ūdeni ir iespējams izmantot dārza laistīšanai vai citiem tamlīdzīgiem darbiem. Bioloģiskās attīrīšanas iekārtas tīrīšana ir nepieciešama dažas reizes gadā un tā darbojas, izmantojot elektrību. Savukārt septiķa uzstādīšana nozīmē trīs tvertņu un filtrācijas lauka izveidi un ierakšanu zemē. Atdalīto ūdeni nedrīkst lietot atkārtoti, tādēļ pāris reizes gadā jāizmanto asenizācijas pakalpojumi, kas septiķi izsūknē.

SEPTIĶU TĪRĪŠANAS GAITA

Pašvaldības saistošie noteikumi nosaka to, kur un kāda veida kanalizācijas sistēmas ierīkošana ir atļauta. Ja pilsētas centralizētā kanalizācijas sistēma atrodas 200 metru attālumā, tad ir iespēja pieslēgties un izmantot to. Izmaksas nosaka dažādi faktori – nepieciešamo materālu cena, darbs tiks veikts pašu spēkiem vai tiks algoti speciālisti un tamlīdzīgi. Ja šāda veida pieslēgums nav pieejams, tad visu pārējo nosaka gruntsūdeņi. Neliela izmēra privātmājā vai vasarnīcā kā risinājumu var apsvērt septiķi, kas periodiski ir jāizsūknē, lai nepiesārņotu dabu. Vēl ir opcija izbūvēt bio kanalizāciju, kur filtrācijas procesā piedalās baktērijas, kas pārtiek no organiskajām vielām un ūdeni pēcāk var izmantot dārza laistīšanai, piemēram.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.