Finansiāla palīdzība un atbalsts Ukrainai

Šobrīd katrs ir informēts, kādas šausmas tiek īstenotas Ukrainā. Šajā brīdī neviens nemaz nevar palikt vienaldzīgs, kad redz kā tur parasti cilvēki zaudē mājas, tuviniekus un arī dzimteni. Ikvienā pasaules malā šodien ir miljoniem kara bēgļu, kas bēguši no kara briesmām, tajā pat brīdī milzīga daļa palika kara zonā un vēl mēģina cīnīties par savām mājām. Jebkura palīdzība vajadzīga ikvienam, gan tiem, kas ir aizbraukuši, tā arī tiem, kas palika. Viennozīmīgi tas kādā daudzumā tiek īstenota ziedošana, runā par pasaules apvienošanos, palīdzot citiem. Galvenais būs cilvēcīgās vērtības, bet dotajā brīdī galvenā vērtība ir iespēja un vēl vēlme sniegt palīdzību.

Kur tieši būs izlietoti ziedojumi karā cietušajai Ukrainai?

Galvenais, ko der izcelt, ir tas, ka jūsu ziedojumi un palīdzība jānovirza organizētā kārtībā uz valsts, kā arī pašvaldību iestādēm un, protams, labdarības organizācijām. Mēģinot nogādāt palīdzību paša spēkiem, varētu izveidoties apstākļi, ka palīdzība nenonāk līdz adresātam. Pie tam neuzticaties nezināmām iestādēm vai arī cilvēkiem, kas apgalvo, ka tiešām veic palīdzības vākšanu. Kā vēl viens variants veikt ziedojumu, ir pa tiešo uz Ukrainas oficiālajās mājas lapās norādītajiem rekvizītiem. Ziedošanas veicējs varēs savu palīdzību virzīt pats noteiktam mērķim, piem., armijai, vai vispārīgi, kur organizācija novirza ziedojumus pēc vajadzības. Piem., www.ziedot.lv vislielākā ziedotā summa bija virzīta Ukrainas teritorijas aizsardzībai – militārajām vajadzībām. Vēl viena plūsma bija virzīta degvielai, kura būtiska kā bēgļiem, gan Ukrainas valstī palikušajiem iedzīvotājiem. Kā arī daļa izlietota medikamentiem, kā arī citām medicīnas precēm. Atlikušie ziedojumi nonāca kā humanitārā palīdzības sniegšana tiem, kas bēg no kara un Ukrainas pārējiem cilvēkiem. Pilnīgi visi līdzekļi tiek sūtīti saskaņojot ar Aizsardzības ministriju.

Palīdzības nodrošinātāji mūsu valstī

Kad sākās karš, bez emocijām nevarēja palikt var teikt neviens. Uzreiz aktīvi palīdzēt uzsāka vienkāršie iedzīvotāji, četru dienu laikā vien tie jau bija savākuši 2 miljonus eiro. Ziedošanā uzsāka ļoti aktīvi iesaistīties voluntieru organizācijas, kuras kā vāca ziedotās pirmās nepieciešamības preces, tā arī aizgādāja tās saņēmējiem. Aktīvai ziedošanai pieslēdzās pat daudzas organizācijas, pašvaldības, kas pat nogādāja ziedojumus pašas. Pašvaldības, kurām ir interneta lapas, publicēja tajās datus par nepieciešamajiem ziedojumiem – bērnu apģērbs, medicīnas preces, apģērbs pieaugušajiem kā arī cita veida lietas. Protams, arī pašvaldības aktīvi iesaistās bēgļu izmitināšanas un palīdzības sniegšanas jautājumos. Un pat aptiekas piedalījās ziedojumu sniegšanā, piemēram, “Mēness aptieka” noziedoja pārsējus un vienu reizi lietojamus cimdus. Mūsu valsts lielie pārtikas pārstrādes uzņēmumi piegādājuši jau sagatavotas kravas. Arī miljardieri nemaz nepaliek vienaldzīgi, saskaņā ar diena.lv rakstīto Pjotrs Avens, Mihails Fridmanis kā arī Germans Khans ziedoja 10 miljonus ASV dolāru Ukrainas valsts ebrejiem, kuri cieta no Krievijas Federācijas sāktā kara Ukrainā. Turklāt, viņu veidotais “Genesis Philanthropy Group” novirzīja piecus miljonus ASV dolāru kā ebreju evakuācijai, tā arī ēdiena nogādāšanai. Un vēl pieci miljoni ASV dolāri iedalīti humānai palīdzībai. Un vēl medijos raksta, ka Mihails Fridmans, Pjotrs Avens un Andrejs Kosogovs palielinās Alfa-banka Ukraina kapitālu par vienu miljardu dolāru.

Kā redzams diezgan daudzi šobrīd palīdz Ukrainai, taču karš nebeidzas un arī atbalsts un palīdzība arī tagad ir un būs svarīga! Mēs nedrīkstam palikt malā un palīdzam!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.