Kuri ir labākie auto servisi ?

Mūsdienu vide tomēr ir ļoti mainījusies, un tagad ar jaunām mašīnām brauc ne vien ļoti bagāti klienti, taču arī vienkāršie cilvēki, kuriem ir vidējās algas. Auto līzings un, protams, pretīmnakoša cena jauniem auto arvien vairāk mudina cilvēkus pirkt nevis vecus lietotus, bet jaunos auto. Būtiskākā starpība jau ir tanī, ka ar veciem auto vienkārši spēja tikt galā pat mašīnas saimnieks un nomainīt vajadzīgo detaļu, vai arī veikt nelielu labošanu. Bet mūsdienīgas automašīnas visas jau ir pilnas ar elektroniku, kas neļauj vairs izdarīt pastāvīgi remontu, kā rezultātā cilvēki ir spiesti doties tāda veida vietām kā, piemēram, sertificēts toyota autoserviss vai, piemēram, citas markas serviss. Tāpēc ir būtiski, lai ir atlasīts ne vien pēc cenām patīkams autoserviss Rīgā vai citās pilsētās, bet tajā pat brīdī arī ar lielu pakalpojumu klāstu, kas tiek realizēti profesionāli.

Auto servisu dažādība

Pilnīgi visi autoservisi jau ir sadalīti trīs pamata grupās – oficiāls dīleru autoserviss, vairāku mašīnu brenda marku servisi vai tā sauktie privātie autoservisi un protams, arī privātas garāžas, kas nav nekur reģistrētas.
Jebkurš automašīnu pārdošanas uzņēmums specializējas vienā noteiktā auto brendā, dažreiz divās, taču tad tās ir tehniski līdzīgas. Tieši tās būs uzticamas firmas, kas aizņem 17% servisu tirgus daļu. Tāds autoserviss pielieto tikai oriģinālas rezerves daļas, kā arī speciālu profesionālu aprīkojumu. Lai uzsāktu auto tehnisko apkopi, katrs oficiāls serviss jau ir licencēts un vēl saņem attiecīgu sertifikātu, kā piemēram, sertificēts lexus autoserviss vai BMW serviss. Sazinoties ar dīlera automašīnu servisu, Jūs bes šaubām saņemsiet augstas kvalitātes servisu pie tam ar garantiju jebkura veida darbam. Taču tādu uzņēmumu servisa darbi nav lēti un izdevīgi.
Vairāku brendu automašīnu servisos būs izpildīts auto remonts neatkarīgi no tā valsts, markas vai ražošanas gada. Visbiežāk šādas organizācijas sniedz pat garantijas servisu kā arī pilda labu remontu. Protams, tas varētu būt, kā piemēram, sertificēts toyota autoserviss, taču nav šo auto dīleris. Un, protams, šajā gadījumā darba izdevumi būs zemākas nekā tas ir pie izplatītāja. Šāds autoserviss Juglā arī ir sastopams, vai pat arī citā Rīgas mikrorajonā kā arī te iespējams saņemt tādus pakalpojumus, kā riepu montāža un balansēšana, auto diagnostika, gan arī pats remonts uc. Tāda veida autoservisi veido ap trīsdesmit vienu procentu tieši no kopējā tirgus.
Visbeidzot ir auto remonts, kas izpildīts garāžā, kura visbiežāk ir maza remontdarbnīca, kurās darbojas vairāki darbinieki. Šajās vietās automehāniķis var būt pieredzējošs un lietpratīgs, tomēr bez vajadzīgās izglītības, turklāt uziet speciālistu jau ir ļoti grūts uzdevums. Parasti tādās garāžās tiks realizēts sliktas kvalitātes auto remonts. Tanī pat laikā nebūs piedāvātas jebkādas garantijas, bet izmaksas šajā vietā, visticamāk, vienmēr būs zemākas.

Faktori, kas tad iespaido autoservisa izvēli

Kad tiek skatīts autoserviss Juglā vai arī jebkur citur, nevajadzētu lūkoties vien uz darba cenām. Būs nepieciešams izvērtēt servisa meistaru kvalifikāciju un nepieļaut, ka auto diagnostika būs veikta kādā nezināmā garāžu darbnīcā. Vislabākajā gadījumā var būt iztērēta tikai nauda un laiks. Vissliktākajā – varētu būt nepieciešamas jaunas detaļas vai arī automašīna. Šeit būtu labākais variants tāds – kamēr eksistē garantija, auto remonts un apkope jaīsteno tikai pie dīlera. Bet jau pēc garantijas serviss nav izdevīgs, un tam nebūs lielas jēgas. Un labāk ir sazināties ar lieliem servisiem, kas var klasificēties kā, piemēram, sertificēts toyota autoserviss. Kas attiecināms jau uz servisiem privātajās garāžās, tad to pakalpojumus var izmēģināt vien tajā gadījumā, kad ir kāds savs uzticams automehāniķis vai auto elektriķis, Savādāk labāk būtu atrast pārējo klientu atsauksmes, tā kā pat nekvalitatīvi realizēta riepu montāža un balansēšana varētu novest pie bīstamas situācijas uz ceļa.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.