Jebkāda veida kolagēns kā arī tā ietekme uz mūsu organismu

Kolagēns ir svarīgākais veidojošo olbaltumvielu veids organismā, kam ir un būs nozīmīga vieta izturīgu muskuļu, matu un pārējo organisma audu formēšanā. Bez tam dabīgais kolagēns ir bāze sarežģītākām ķermeņa struktūrām, piemēram, kauliem un zobiem, skrimšļiem un arī iekšējiem orgāniem. Kolagēns notur mitrumu ādā, kas sniedz iespēju būt tvirtai, un arī nedaudz pasargā ādas virsējo slāni no ultravioleto staru ietekmes. Citiem vārdiem sakot, kolagēns tomēr ir būtiska Jūsu ādas sastāvdaļa, bez kuras tā nevar saglabāt savu elastību un veselīgo izskatu. Kādēļ mums nāk pie sirds uztura bagātinātāji, kā arī izmantošanā nokļūst dzeramais kolagēns vai pulveris? Jo trīsdesmit gados olbaltumvielu sintēze sāk strauji mazināties, kas noved pie ādas plānuma, tvirtuma zuduma un vēl sausuma. Parādās pirmās saredzamās grumbas, novājinās locītavas un kauli, kā arī ķermeņa sevis dziedināšanas spējas samazinās. Tādēļ kolagēna lietošana paliek jau par ikdienas daļu daudziem no mums. Uzzini vairāk mājas lapā!

Kolagēna tipi – kāds tieši vislabāk ādai un kāds tad locītavām?

Izplatītākie kolagēna varianti mūsu organismā, pēc zinātnieku domām, būs pirmais, otrais, trešais, ceturtais, piektais un desmitais. Pirmais tips ir atrodams deviņdesmit procentos audos. Šis tips sastopams dermā un ir uzskatīts jau par galveno kaulu sastāvdaļu. Pirmā tipa kolagēns ļauj veidot muskuļu, cīpslu un skeleta saites un arī organisma iekšējos orgānus. 2. tips ir šķiedraudu kolagēns. Uziets skrimšļa audos, locītavās, acu apvalkā. 3. tips atrodas muskuļu un asinsvados. Ceturta tipa olbaltums veido šūnu pamatmembrānas, kuras balsta audu šūnu struktūru, piektais tips ir uz matu šūnu kā arī placentas virsmas, bet desmitais tips nodrošina kaulu atjaunošanos, augšanu, locītavu skrimšļa attīstību un pārveidošanu. Dažādi uztura bagātinātāji satur visbiežāk dzīvnieku kā arī jūras iemītnieku kolagēnu. Liellopu kolagens parasti atrodams II un II tipā. Viennozīmīgi tas ir un paliks piesātināts ar glicīnu un arī prolīnu, turklāt šī veida kolagēns muskuļiem ir labākais risinājums. Zivs produktu kolagēns (I, II, III tips) vienkārši uzsūcas kā arī nodrošina pareizu gremošanu. Viennozīmīgi tas ir efektīvākais proteīns, kas nodrošina palīdzību ķermeņa iekšējiem orgāniem, asinsvadiem, locītavām, skrimšļiem, kauliem un vēl dermai. Līdz ar to, ja tiek izvēlēts kolagēns matiem, nagiem vai arī kolagēns locītavām, tad tas ir izgatavoti no jūras veltēm.

Kolagēns matiem vai, piemēram, kauliem – pārdevējs un izgatavotājs, kam tieši pievērst vērību?

Kolagēna uzņemšanai ir desmitiem norādījumu, bet, piemēram, pirms tam kā kolagēns tiek pirkts, vesiet vērību sekojošiem apstākļiem. Kāda tad tipa pats kolagēns jau ir dominējošais, atceraties, kad pirmie trīs tipi būs sevišķi svarīgi mums visiem. Kolagēna izcelsme – dzīvnieku kolagēns, kurš ražots no liellopiem, tāpat kā olu kolagēns, būs lētāks un visticamāk izraisa alerģiskas reakcijas. Tādēļ tieši jūras kolagēna lietošana būs labaka. Jebkurš kolagēns, īpaši kolagēna pulveris varetu būt ar ne visai patīkamu smaku, tāpēc izgatavotāji sastāvam bieži liek klāt sintētiskas sastāvdaļas smaržai, kas tad mazina kvalitāti. Kad būs meklēts pats kolagēns, pirkt labāk tādu, kam jau ir dabīgs sastāvs bez jebkādiem ķīmiskiem maisījumiem. Un, protams, būtisks ir ne vienīgi kolagēns, atsauksmes ir ne mazāk svarīgas, un tad kolagēna lietošana atnesīs vēlamo rezultātu. Pie tam klientu atsauksmes būtiski iepazīties arī par interneta vietni.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.