Kāds tieši jumta segums šodien tad ir labākais?

Viennozīmīgi jumta konstrukcija būs viens no svarīgākajiem momentiem mājas celtniecības laikā. Tad, kad tiks uzstādīts jumts vai jau jumta segums, būtu būtiski ievērot tehnoloģiju uz kā tad balstās pati jumta uzstādīšana, turklāt kuras neievērošana var radīt nepatīkamus momentus, piem., siltuma zudumu, ūdens tecēšanu mājā vai arī var tikt sagrauta visa jumta konstrukcija. Priekš tam, lai mājas jumts tiek galā ar tā aizsardzības funkcijām, tam jābūt pareizi sataisītam, pie tam būvniecības laikā nevajadzētu aizmirst par tādu lietu, kā jumta siltināšana. Protams, ir arī iespēja izmantot kopnes kā dizaina elementu, gan kā jumta konstrukcijas balsta funkciju.

Plakans vai varbūt slīps, kāds jumts jau ir piemērots Jums?

Uzsākot mājas projektu, pirmā lieta ir dizains, kur iekļaujas arī jumta konstrukcija un jumta segumi. Mūsdienās jumta konstrukcijas veidi būs ļoti daudzpusīgi, taču biežāk izvēlās vienas slīpnes vai divu un vairāk slīpumu jumtus, bet pieprasīti jau ir plakanveida jumti, ko izmanto, kad veido stilīgus četrstūveida mājokļus. Bieži tiek pielietotas kopnes, mēģinot padarīt mājas dizainu pievilcīgāku. Jumta uzstādīšana var būt no ļoti dažādiem materiāliem, kā piemēram, dakstiņjumts ir izturīgs un ilggadīgs, kalpo līdz pat 100 gadiem,, taču plakaniem jumtiem atbilstošākais jumta segums ir bitumena jumts, kura priekšrocība ir ātra ieklāšana un salīdzinoši zema cena. Taču pirms tiek piemeklēts jumta segums vai jumta konstrukcija, apspriediet šo momentu ar Jūsu būvdarbu vadītāju.

Jumta kopnes jumta konstrukcijās

Gan jumta spāres, gan to konstrukcija ir no mauerlata, ka arī no tādas konstrukcijas, kas piešķir sistēmai izturību un stingrību: šķērstieņi, statņi, pašas spāres nokarājas vai tiek izvietotas slāņiem. Mūsdienu koka kopnes var izcelties ar to, ka to pamati neizjūt šīs slodzes. Kopnes pamats vienlaicīgi kalpo kā grīdas sijas un atbalsta rīks. Pie tam, izmantojot diagonāles, spiedes un stiepes, speks sadalās pa visu kopni. Ir skaidri jūtams, ka tieši jumta kopnes ir jumta kopnes būs labākas nekā jumta spāres parastajā variantā, pie tam arī lētākas. Tajā pat brīdī tagad var būt izvēlēta apvienota jumta konstrukcija, tādējādi tiek iegūtas priekšrocības no abiem variantiem.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.