Ārdurvis privātmājām un tā varianti – kam tieši vērst pastiprinātu uzmanību, kad tiek veikta izvēle?

Brīdī, kad tiks meklētas ārdurvis dzīvoklim vai privātmājām, šo atlase klientam pārvēršas par stiprām galvas sāpēm – tirgus jau ir pārsātināts jau ar produkciju, kur būs ievērotas daudzas prasības: cenas lielums, dizains, drošība, skaņas kā arī siltuma izolācija. Kādā veidā, meklējot ārdurvis, atrast līdzsvaru patērētāja vēlmēs tā, lai durvis dzīvoklim vai arī privātmājai būtu skaistas, pieejamas ģimenes budžetam un tajā pat laikā droši pasargātu māju tieši no “nelūgtajiem viesiem” kā arī pēc iespējas būtu parocīgi izmantojamas? To zina vienīgi lietpratēji. Tādēļ jau ir jāvēršas tieši pie uzņēmumiem, kas var piedāvāt metāla ārdurvis mājai, dzīvoklim, kā arī jāuzdod jautājumi. Bet konkrēti par iespējamajiem veidiem Jūs varat iepazīties rakstā.

Ārdurvis privātmājām – kādi varianti eksistē?

Ieejas durvju konstrukcijas tiek klasificētas pēc to izejmateriāla, no kā viņas izgatavotas: koks; metals jeb dzelzs; stikla; pvc. Pilnībā koka durvis jau tiek izmantotas diezgan reti, jo viņas nevar nodrošināt pienācīgo drošības un uzticamības līmeni. Tām sameklē vietu premium piepilsētas savrupmājās, dažnedažādās iestādēs un vietās, kur būs atbalsts papildu drošības sistēmām. Visizplatītākās ārdurvis mājām jau ir no ozola masīva, bet tās ir ļoti dārgas.
Pieprasītākās un populārākās būtu metāla ārdurvis, kurām būs drošība kā arī laba siltuma izolācija. Dzelzs durvis jau ir smagi uzlauzt un tās nevar aizdedzināt. Pats metāls ir pārklāts ar atšķirīgiem pretkorozijas savienojumiem un vēl var būt apšūts arī ar vairākiem materiāliem (MDF paneļi, plastmasa, koks utt.), tādas ārdurvis privātmājām varētu iekļaut jebkādā dizainā.
Alumīnija durvis, kas parasti ir bīdāmas konstrukcijas, ir pieprasītas garāžās un noliktavās, pie ieejas aizsargājamās teritorijās utt.
Stikla ārdurvis var tikt uzstādītas veikalos, uzņēmumu birojos, komerciestādēs un arī dažreiz dārgās privātmājās.
Pvc ārdurvis privātmājām ir izmantotas ārkārtīgi maz, tā kā nespēj nodrošināt vajadzīgo drošību un uzticamību.

Kā tad piemeklēt vislabākās durvis dzīvoklim vai, piemēram, privātmājai?

Izvēloties ārdurvis dzīvoklim, ir jākoncentrē uzmanība jau uz uzstādīšanas vietu, ārdurvju mērķi un arī durvju ailes lielumu. Pirmkārt, ir jāizplāno, kur tad ārdurvis būs uzstādītas, ja būs nepieciešamas durvis dzīvoklim vislabāk, bez šaubām, būtu kombinētās vai metāla durvis , var izmantot pat augstas kvalitātes elitārus modeļus no koka, kur ir augsta pret ielaušanās klase. Bez tam, kad tiek izvēlētas, durvis, Jums jāaizdomājas tieši par papildu drošību pret jebkāda veida iebrukšanu. Pirmām kārtām, tādas būs īpašas paslēptās metāla durvju slēdzenes, un arī lielāka metāla kārta. Bez šaubām, neviens tik un tā nebūs nodrošināts pret iebrukšanu, tomēr, jo sarežģītākas durvju slēdzenes un lielākas pašas ārdurvis, jo lielāka iespējamība, ka zaglis pazaudēs visvairāk sava laika atvēršanai vai arī pat var pilnīgi atteikties no uzlaušanas. Kad tiek izvēlētas durvis, būtu nozīmīgi vēl piemeklēt labu siltumizolāciju. Galu galā siltās metāla ārdurvis mājai jau ir daudz gudrāks ieguldījums, nekā piemēram, ar daudz zemākas kvalitātes izolāciju vai pat bez tās. Privātmājām tad ir piemēroti pat metāla, kokmateriālu un kombinētie veidi.
Durvis dzīvoklim jāizvēlas, pamatojoties tieši uz telpas kopējo stilu, materiāls šajā situācijā nav tiešām nozīmīgs piemēram, kā stila nozīme. Visi bieži izvēlas dažādas dekoratīvās iespējas, piemēram, diezgan populāri būs paneļu durvis, un veidi jau ar vairākiem dizaina izgriezumiem.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.