KĀDI IR IZPLATĪTĀKIE KURINĀMĀ VEIDI PIE MUMS?

Ja domājam par kurināmā sagādāšanu, allaž der atcerēties teicienu par to, ka ragavas vislabāk taisīt vasarā un ratus ziemā. Tieši pavasaris un vasara ir labākais laiks, kad sākt gatavoties nākošajai apkures sezonai, jo var veikt uzlabojumus apkures sistēmai, ja tādi nepieciešami, un arī par izdevīgām cenām iegādāties dažāda veida kurināmo. Par jaunu kurināmo sāk rūpēties sākoties pavasarim, kad ir labākais laiks, kad sākt žāvēt malku apkures sezonai, kas sāksies rudenī. Laicīgi jāiegādās ne tikai malka, bet arī citas kurināmo materiālu alternatīvas. Kā lieliskas alternatīvas malkai, jāmin skaidu briketes un granulas, kas ir izmantojamas ne tikai speciālajos apkures katlos, bet arī krāsnīs un kamīnos.

Uzzini vairāk – https://eccal.eu/produkta-kategorija/briketes/

SILTUMSPĒJĪGS KURINĀMAIS 21.GADSIMTĀ.
Ja ņem vērā to, ka gan granulas, gan briketes abas tiek ražotas no skaidām, tad kurināšanai var izvēlēties to, kas šķiet efektīvāks un piemērotāks apkures iekārtas veidam. Iegādājoties malku, visi zina, ka kurinot tai ir jābūt sausai, taču, vai esat informēti par to, kādām īpašībām ir jāpiemīt briketēm un granulām? Viena no galvenajām īpašībām ir obligāts blīvums, jo tā ir norāde uz kvalitāti. Ja brikete rokās paņemot sadalās un plīst, tad tā nav gana kvalitatīvi sapresēta un ātri izdegtu. Cietākas briketes un granulas ir mazliet dārgākas, aptuveni 120 eiro par tonnu, taču tām ir lieliska siltumspēja un tās ilgāk deg. Tas ir izdevīgi skatoties no visiem aspektiem. Pie tam malka ir jāsagādā gana laicīgi, jo, lai to varētu pienācīgi izmantot visu ziemu, tās mitrums ir jāsamazina līdz 20%. Vēl nozīme ir tam, kādas formas kurināmo izmantojat. Piemēram, apaļas formas kurināmais – gan briketes, gan malkas, izdegs ātrāk. Ja briketes vai granulas vēlaties izmantot kurinot krāsni, tād jāuzmanās, jo brikešu siltumspēja ir pusotru reizi lielāka kā malkai, tādēļ, ja iepriekš kurināts tikai ar malku, krāsni vai apkures katlu ir viegli pārkurināt. Brikešu pozitīvais aspekts ir arī tas, ka lietojot šo kurināmo, mazāk aizsērē dūmvads.

APKURES KATLI VAI PARASTĀS KRĀSNIS?
Granulu kurināšanai ir nepieciešams speciāls granulu katls, taču briketes kā kurināmo var izmantot arī parastajās krāsnīs un kamīnos. Granulu cenas akciju laikā mēdz būt īpaši vilinošas. Ja jāsalīdzina ar malku, tad granulas un briketes prasa mazāk rūpes kā malka. Piemēram, apkures katliem pietiek tikt uzpildītiem, aptuveni, reizi nedēļā, taču krāsns jākurina katru dienu, visas dienas garumā, ja ir stiprs sals. Briketes un granulas pārdod jau sausas un gatavas tūlītējai izmantošanai, taču malku, visbiežāk, vēl ir jāžāvē.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.