Jumta konstrukcijas veidi, kas priecēs Jūs ilgus gadus

Visbiežāk, kad tiek runāts par jumta izvēli, tajā brīdī būtisks ir ne tikai jumta segums, bet gan viss jumts kopumā. Un vēl, kad jumta veids mājai var tikt izvēlēts arī pašā būvniecības brīdī, tad pats jumta sastāvs, kas ir viens no būtiskākajiem mājokļa konstrukcijas elementiem, būtu cītīgi jāizrēķina pie tam jāveic tā projekts jau pirms būvniecības uzsākšanas. Tomēr ir jāsaprot, kādi tad jumta konstrukcijas veidi būs noderīgi konkrēti Jūsu gadījumā. Pastāv tik ļoti daudz veidu – jumta spāres, sijas kā arī koka kopnes, kā tie atšķiras vai, ko izvēlēties, ir un būs ļoti būtisks jautājums.

Vairāk uzzini – https://freimans.com/lv/jaunumi/

Kadi var būt cetniecības varianti jumtam?

Jumta forma, kuru parasti mēs visi redzam sev apkārt parasti ir jumts ar diviem slīpumiem, šis veids izceļas ar praktisku izmantošanu, saprotamu uzstādīšanu un tam piemērots jebkurš jumta segums. Populārs mūsdienās ir arī mansarda jumts, šeit jau ir četras plaknes uz katru pusi mājai divas. Minētais tips būs tik ļoti pieprasīts, tā kā tiks atrasta papildus vieta. Saimniecības ēkām visbiežāk pielietotā jumta konstrukcija būs vienslīpes, bet to neizmanto lielāka tipa ēkām. Interesanta un ļoti sarežģīta konstrukcija ir jumts ar četrām slīpnēm. Jumta uzstādīšana ir vienkārša, bet kopšanā sarežģīts ir plakanais jumts. Jumts dažreiz pieļauj vairāku variāciju apvienošanu, padarot objektu interesantu un individuālu.

Jumta konstrukcijas veidi – kopnes vai spāres

Eksistē ļoti daudz dažnedažādu jumta konstrukciju veidu, kuri atšķiras savā starpā pēc jumta tipa vai pēc tā kāds būs jumta segums, vai kā tiks veikta jau jumta siltināšana. Tradicionāli izvēlās tieši jumta spāres, taču dotais variants ir pieņemams brīžos, tad, kad paredzēta jumta uzstādīšana celtnei līdz sešiem metriem. Ņemot vērā to, ka jumta spāres tiek uzstādītas tikai uz objekta, tas paņem tiešām ilgu laiku pie tam svarīga profesionālu celtnieku esamība. Savukārt kopnes jau tiek izveidotas rūpnīcā un jau tiek atvestas gatavas. Tādā veidā jumta uzstādīšana paliek saprotama un ātri izdarāma. Koka kopnes parasti tiek pielietotas ne tikai dzīvojamo māju būvniecībā, bet arī, piemēram, lielu ēku un angāru jumta likšanā.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.