Droša jumta konstrukcija – ieguldījums uz daudziem gadu desmitiem

Laikā, kad celtniecības stadija nokļūst tieši pie tik svarīga posma, kā mājas jumts, būtu jānodrošina lielāka verība tādam posmam piemēram, kā jumta segums. Šodien jumts veic ne tikai drošības funkciju miteklim, bet bez šaubām ir tās dizaina elements. Šodien ir tik daudz daudzpusīgi jumta konstrukcijas veidi, ka kļūst raibs gar Jūsu acīm. Piemēram, koka kopnes var stiprināt ne tikai, kā ārpuses mājas konstrukcijas, bet droši var būt izvēlēts gan kā moderns dizaina elements.

Kurš var būt Jūsu jumts?

Dzīvojamās mājas un cita tipa ēkas var pastāvēt ar tiešām diezgan dažādiem jumtiem, sākot kopā ar pašu lētāko konstrukciju ar plakanu virsmu, un pabeidzot ar sarežģītām jumtu formām. Jumta konstrukcija plakanā veidā parasti ir lētākais izvēles variants, šeit pati jumta uzstādīšana ir saprotama, tajā pat laikā jumts jau var tikt lietots piemēram, kā terase, kas nenoliedzami būs priekšrocība. Kaut gan šī varianta uzkopšana tomēr ir apgrūtinoša, tā kā nokrišņi nepazūd tik viegli, kā slīpiem jumtiem. Pats jumts jau var būt divslīpju, vienslīpes,kā arī dažnedažādu citu stilu un šo veidu savienojumu. Taču jaielāgo galvenā lieta, ka, jo vairāk tieši uz viena jumta vairāku veidu, bez šaubām dārgāka būs jumta uzstādīšana un siltināšana.

Jumta konstrukcijas veidi – kāds tieši segums būs vislabākais?

Eksistē ļoti daudz dažādu jumta konstrukciju veidu, kuri atšķiras pēc jumta veida vai pēc tā kāds būs jumta segums, vai kā tiks veikta jau jumta siltināšana. Parasti izvēlās tieši jumta spāres, taču tas veids jau ir pieņemams reizēs, tad, kad notiek jumta uzstādīšana ēkai līdz sešiem metriem. Ņemot vērā to, ka jumta spāres tiek pielāgotas tikai uz objekta, šis process prasa ilgu laiku un svarīga profesionālu celtnieku esamība. Savukārt jumta kopnes jau tiek izgatavotas rūpnīcā un tad jau tiek atvestas gatavas. Tādā veidā jumta uzstādīšana kļūst par saprotamu un ātru darbu. Kopnes tiek pielietotas ne vienīgi privātmāju būvniecībā, bet arī, piemēram, lielu ēku un angāru jumta likšanā.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.