KĀ SĀKT DARBA MEKLĒŠANU LATVIJĀ VAI ĀRZEMĒS?

Lai kā arī daudzi necenstos apgalvot pretējo, darbu atrast mūsdienās ir salīdzinoši viegli. Ikvienam no mums ir pamatvajadzības, ko jāspēj nodrošināt, līdz ar to darba atrašana un iztikas pelnīšana ir obligāta savas labklājības uzturēšanai. Prasmīgi sastādīts CV ir pirmais solis uz laba darba atrašanu. Maldīgi uzskatīt, ka ar informāciju pārpildīts CV dos labākas izredzes darba iegūšanai. Mūsdienās piedāvājumus nopelnīt un iegūt jaunu darbu, var veiksmīgi atrast arī sociālajos tīklos un dažādos šādam nolūkam paredzētos sludinājumu portālos. Kā CV lielisks papildinājums kalpo arī motivācijas vēstule(izvēlies te – darbs loģistikā). Tas ir viens no veidiem kā darba devējam pārliecināties par kandidāta spējām un prasmēm, kā arī motivāciju.

VAI TIEŠSAISTĒ VAR ATRAST CV PARAUGUS?

Daudziem šķiet, ka vairumā vakanču, motivācijas vēstules un CV loma ir pārvērtēta. Taču, ar šo papildus informāciju darba devējs var viegli pārliecināties par to, cik ļoti kandidāts ir ieinteresēts konkrētajā vakancē, kā arī pārliecināties par nepieciešamo prasmju esamību. CV un motivācijas vēstuļu paraugi ir atrodami internetā, pie tam – dažādās valodās. Kurš gan nevēlas izturēt atlasi un tikt uzaicināts uz darba intervijas otro kārtu vai pat tikt pieņemtam darbā?

ZINĀMĀKĀS VALSTIS NODARBINĀTĪBAI ĀRZEMĒS

Joprojām netrūkst interesentu, kuriem ir aktuālas darba iespējas ārpus Latvijas robežām. Ir daudzi, kuri vēlas izmēģināt savus spēkus darba iespējām ārpus Latvijas robežām sezonas darbos, gan uz ilgāku laiku, jo šādi ir iespējams piepelnīties un vieglāk iekrāt. Viena no mūsdienu lielākajām priekšrocībām ir iespēja izmantot internetu, lai atrastu vakances ārzemēs. Meklējot darbu ārzemēs, piesardzības nekad nevar būt par daudz, tādēļ iesakām izpētīt visas atsauksmes par darba vietu un arī aģentūru. Ne tikai nodarbinātības dienesti, bet arī darbā iekārtošanas aģentūras, vienmēr laipni piedāvās sakārtot dokumentus un palīdzēt neskaidrību gadījumos.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.